...:::D a v e w e b:::...
Köszöntő

.

 

 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Legendák, misztikus
 
A hét képei
 
Horoszkóp
 
Vendégkönyv
 
Humor
 
Időjárás
Magyarország időjárása
A részletekért klikk a képre.
 
Édes ételek

Vargabéles  4-6 személyre

 

1 csomag réteslap

30 dkg finommetélt

50 dkg félzsíros tehéntúró

4 db tojás

10 dkg margarin

20 dkg porcukor

3 dkg mazsola

5 dl tejföl

1 csomag vaníliás cukor

reszelt citromhéj

 

Az áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Add hozzá a kifőzött, leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét verd kemény habbá és óvatos keverés mellet ezt is add a masszához. Egy magasszélű tepsit kenj ki olvasztott margarinnal és béleld ki az egyik réteg réteslappal. Terítsd el benne a tölteléket, majd fedd le a réteslap maradékával. A tetejét kend meg margarinnal és mérsékelt tűzön süsd pirosra. Nagy kockákra vágva, a maradék porcukorral megszórva tálald.

Ha nincs réteslapod, akkor az is megfelel, ha a kikent tepsit meghinted zsemlemorzsával.

 

Alma mézkéregben

 

Hozzávalók:

 

1/2 dl apróra vágott datolya, 1/2 dl méz, 2 evőkanál durvára darált (pekán/hikori) dió, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 1 dl Graham kenyérmorzsa (vagy zsemlemorzsa), 1 teáskanál fahéj, 6 db közepes, savanykás alma, 1 dl olvasztott vaj, 2 dl méz.

 

Vegyük a fél deci mézet először, ehhez keverjük a datolyát, a diót és a citromhéjat. Keverjük össze a morzsát és a fahéjat is. Fúrjuk ki a magházat az almákból, majd mindegyik alma felső harmadát hámozzuk meg. Tegyük őket egy megfelelő méretű (kb. 25x15x5 cm-es) tűzálló tálba. A datolyás tölteléket töltsük a magházak helyére, majd a maradék vajat és a mézet kanalazzuk az almákra. 200° C-os sütőben süssük őket kb. 30 percig (vagy amíg meg nem puhulnak - ezt a beléjük szúrt vékony késsel vagy tűvel ellenőrizhetjük). A sütés során 8-10 percenként öntözgessük az almákat a tál alján összegyűlt olvadt mézzel. Forrón tálaljuk.

 

Alma töltve turóval vagy rizzsel

         

  Hozzávalók:

  5 db alma

  Turótöltelékhez:

  25 dkg turó,

  1/2 cs. vaniliascukor,

  4 dkg cukor,

  1 tojás,

  2 dkg vaj,

  rizstöltelékhez:

  20 dkg rizs,

  4 dl tej,

  4 dkg cukor,

  1/2 cs. vaniliáscukor

  1 tojás

               

  Az almákat meghámozzuk, tetejét levágjuk, a magházat

  eltávolítjuk és megtöltjük turótöltelékkel. Ráhejezzük a

  levágott karikát. Fóliát helyezünk a tepsibe és lassu

  tűznél sütjük. A turótölteléket 25 dkg turóból, 1/2 cs.

  vaniliáscukorból, 4 dkg cukorból, 2 dkg vajból, 1 db

  tojásból + 1 tojás felvert habjából krémet készítünk, és

  ezt tesszük az almába. A rizstölteléket 20 dkg rizsből,

  4 dl tejjel, 4 dkg cukorral, 1/2 vaniliás cukorral

  tejberiszt készítünk, hozzáadunk 1 tojássárgáját és 1

  tojásfehérjét habbá verve.

 

Almás sült metélt

       

  Hozzávalók:

  20 dkg vékony metélt (száraztészta),

  3 közepes nagyságú alma,

  15 dkg sárgabarack-lekvár,

  2 tojás,

  2 dl tejföl,

  5 dkg vaj vagy margarin,

  1 mokkáskanál orölt fahéj,

  ízlés szerint cukor (vagy méz),

  a tészta fozéséhez só,

  a tepsi kenéséhez 2 dkg vaj és 1 evokanál liszt.

                       

  A tésztát a szokásos módon, forrásban lévo sós vízbe

  téve megfozzük, majd melegen vízzel leöblítve,

  lecsöpögtetjük. Az olvasztott vajra téve alaposan

  összekeverjük. Amíg a tészta fo, az almákat megmossuk,

  meghámozzuk, és kicsumázzuk, majd nagy lyukú reszelon

  lereszeljük. A tojássárgákat 2 evokanál cukorral (vagy

  mézzel) kikeverjük. A felét félretesszük. A másik

  feléhez fokozatosan hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt. A

  fahéjjal ízesítve ezután belekeverjük a reszelt almát.

  (Az almát nem kell kicsavarni!) A fott tésztát

  összekeverjük az almás masszával, és egy kikent, kisebb

  tepsibe simítjuk. A tojások fehérjébol kemény habot

  verünk, amit lazán összeforgatunk a tejföllel és a

  félretett, tojássárgás cukorral. A tészta tetejére

  simítjuk a tejfölös habot, és az elomelegített forró

  sütoben közepes lángon 20-25 percig sütjük. Kockákra

  vágva, nyers almaszeletekkel tálaljuk.

 

Almástorta (kitűnő ebédsütemény)

 

35 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral, 18 deka vajjal, 2 egész tojással és 15 deka cukorral deszkán összegyúrunk. A tészta felét vajazott tortaformába téve, szépen kibéleljük egészen a felső széléig. Külön készítünk 1 kg vékony szeletekre vágott almából 20 deka cukorral, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 10 deka mazsolával és késhegynyi fahéjjal tölteléket, melyet három részre osztva, a tésztával bélelt formába rakunk. Minden almás rétegre egy-egy tésztalapot, széleiket mindig az oldaltésztához nyomogatva. Forró sütőben tejesen átsütjük és a formából kivéve, vanilincukorral bőven behintjük. Legcélszerűbb széjjelnyitható formát használni, mert ebből könnyen és szépen kivehető a sütemény.

 

Ananászfelfújt

          

 Hozzávalók:

 50 gr margarin,

 25 gr méz,

 20 dkg sovány krémsajt,

 1 tojás,

 25 gr őrőlt mandula,

 25 gr rizsliszt,

 1 kávéskanál reszelt narancshéj,

 37,5 dkg friss ananász

               

 Ez a könnyű krémes gyümölcspuding sovány sajttal,

 mandulával és tojással készül. A krémjast sütéshez

 kiváló, de alacsony zsírtartalma miatt száraz lehet. Méz

 helyett használhatunk datolyapépet is , hogy csökentsük

 a cukortartalmat. A margarint habosra keverjük a mezzel.

 Fokozatosan hozzáadjuk a krémsajtot és a tojás sárgáját.

 Belekeverjük a mandulát, a rizslisztet és a

 narancshéjat. Az a nanászt apróra vágjuk, és azt is

 hozzáadjuk. A tojás fehérjét fölverjük, és óvatosan

 beleforgatjuk az ananászos keverékbe. Kikenünk egy 15 cm 

 átmérőjű gyűrűs formát, amelynek aljára mintás alsó

 lapot kapcsolunk. Beleöntjük a masszát, és előmelegített

 sütőben 190 fokon 50 percig sütjük. Hagyjuk egy kicsit

 kihülni, majd hűtőbe tesszük. Joghurttal leöntve,

 hidegen tálaljuk.

 

 

Vaníliás felfújt (igen ízletes)

 

10 darab puha kiflit egy liter tejben, melyhez 1 csomag Váncza-vanilincukrot és 5 deka tisztított mazsolát adtunk, megáztatunk, azután a kiflikről a tejet leöntve, formába rakjuk. A leöntött tejjel elkeverünk 15 deka cukrot és 2 egész tojást, majd a kiflikre öntve, meleg sütőbe tesszük, és szép sárgára sütjük. Süthetjük magasabb oldalú, tűzálló cserépedényben is, így kiborítás után közvetlen az edénnyel tálalhatjuk. Kevés langyos vízzel hígított baracklekvárral melegen szolgáljuk fel.

 

Túrópuding málna ízzel

 

Hozzávalók:  2 db zsemle, 1 dl tej, 25 dkg túró, 3 dkg búzadara, 5 dkg

cukor, 1 cs. vaníliáscukor, citromhéj.

A meghámozott zsemlét tejbe áztatjuk, kicsavarjuk, és a túróval együtt

áttörjük. A vajat, a tojássárgájával, és a cukorral simára keverjük,

vaníliáscukorral, és citrom-héjjal ízesítjük, majd hozzádolgozzuk a túrót,

és a búzadarát, felvert tojáshabbal lazítjuk. A formát kivajazzuk és

meghintjük porcukorral. A masszát a formába helyezzük és sütőben, vízgőzbe

állítva kb. 25-40 percig sutjuk. Málna ízzel leöntve kínáljuk.

 

Tejszínhabos rizs

 

Hozzávalók:

 

1/2 kg rizs, 1 liter tej, 1/2 csomag margarin, 2 csomag vaníliás cukor, cukor (ízlés szerint), 2 tojás sárgája, 2 pohár tejszín (hozzá 2 evőkanál porcukor), gyümölcs, eper dzsem, mazsola, rum.

 

A rizst, annyi vízben, ami ellepi, előfőzöm, arra ráöntöm a tejet, puhára főzöm (ne legyen leveses). Hozzáadom a vaníliás cukrot, a margarint, és ízlés szerint cukrot. Ha kész leveszem, és 1-2 tojássárgáját belekeverek. (Az 1 liter tejből kb. 1/2 dl-t félrerakni, hidegen és abba belekeverni a tojássárgáját, így nem ugrik össze). Hagyom kihűlni. Felverek 2 pohár tejszint (2 evőkanál porcukorral) jó keményre. Az üveg tálba rakok egy sor rizst egy sor gyümölcsöt és arra rakok tejszint és esetleg eper dzsemet, vagy rumba áztatott mazsolát. Tejszín kerül a tetejére, meggyel díszítjük. Hidegen tálaljuk.

 

Tejbegríz   

 

tej

búzadara

cukor

 

Végy egy duplafalú tejforralót, s abban kevés cukorral tedd fel a tűzre a tej bő kétharmadát. Ha forrni kezd, lazán szórd bele az egész grízt, s közben keverd, hogy ne csomósodjon. (A teljes tejmennyiség minden félliterjére körülbelül 4 púpozott evőkanálnyi darát számolj.) Amikor a gríz megfőtt - vagyis a szemcséi áttetszővé váltak - a maradék tejet lassan keverd hozzá; így állíthatod be, hogy se túl sűrű, se túl híg ne legyen.

A tejbegríz ízesítésének csak a fantázia szabhat határt, a kakaópor, a lekvárok, a csokoládéreszelék, a kompótok és a frissebb gyümülcsök mind-mind beváltak.

 

Szilvás krumpli  4 személyre 

 

80 dkg burgonya

maréknyi aszalt szilva

5 dkg vaj

hagymamártás

paradicsom

petrezselyem

 

A meghámozott krumplit vágd kis kockákra, forró vajon pirítsd

aranysárgára, s sózd meg. A néhány órára beáztatott és kimagozott

aszalt szilvát egy tűzálló tálban keverd a burgonyához. Az egészet

öntsd le bőven hagymamártással, és egy negyed órára tedd a forró

sütőbe. A tálalásnál szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és

nyers paradicsomot adj mellé.

 

"Háromféle édesség" (kitűnő ebédsütemény)

 

50 deka lisztet elkeverünk 1 csomag Váncza-sütőporral, azután 25 deka porcukorral, 25 deka zsírral, 2 egész tojással, 1 tojás sárgájával és 1 csomag Váncza-vanilincukorral összegyúrjuk. A tészta felével nagyobb vajazott tortaformát kibélelünk, majd háromféle töltelékkel töltjük: 1) 1/2 kg darált mákból vanilincukorral édesített tejjel sűrű tölteléket készítünk; 2) baracklekvár és a harmadiknak 20 deka darált dióból vanilincukrozott tejjel főtt tölteléket készítünk. Minden töltelékréteget egy-egy tésztaréteggel fedünk be. Közepes tűznél jól átsütjük. Dísztálra kiborítva tálaljuk és vanilin-szórócukorral bőven hintjük.

 

Gyümölcsös rizsfelfújt

 

Hozzávalók: 15 dkg rizs, 15 dkg cukor, fel liter tej, 3 tojás, 50 dkg

gyümölcs vagy kompot, 1 púpozott ék. kakaó, 3 dkg vaj, só, fahéj.

A megmosott rizst annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni, egy kicsit

megsózzuk, majd ha a vizet magába szívta, rá öntjük a tejet, közékeverjük a

vajat. Egész kis lángon addig főzzük, míg a tejet a rizs magába nem szívta.

A tojás sárgájukat, 20 dkg cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojások keményre

vert habját, s óvatosan beleforgatjuk a teljesen kihullt tejberizst. A massza

felet kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba ontjuk, rásimítjuk

a gyümölcsöt, megszórjuk cukorral és fa-héjjal. A maradék rizst a kakaóval

összekeverjük, és a gyümölcsre terítjük. Közepesen meleg sütőben, kb. 35-40

percig sutjuk. Málnaszörppel vagy hígított baracklekvárral kínáljuk.

 

Diós gombóc

        

  Hozzávalók:

  50 gr dió,

  50 gr korpás zsemlemorzsa,

  250 gr tehéntúró,

  2 evőkanál búzadara,

  1 zúzott fokhagymagerezd,

  2 evőkanál finomra vágott friss bazsalikom,

  1 felvert tojás,

  feketebors,

               

  Finom porrá őrőljük a diót és a zsemlemorzsát,

  belekeverjük a hozzávalókat és megsózzuk. Felforralunk

  egy nagy fazék sós vizet, és kis lángon forrásban

  tartjuk. A tésztából kis gombócokat formálunk, és sós

  vízben 3-4 percig főzzük. Négy-öt gombócnál többet ne

  tegyünk egyszerre a fazékba. Ha feljöttek a víz

  felszínére, szűrőkanállal kiszedjük és melegen tartjuk

  őket, míg a többi gombóc is elkészül. Kikent tűzálló

  edénybe rakjuk a gombócokat, tetejüket megszórjuk

  reszelt sajttal és grillben 3-4 percig, vagy

  előmelegített sütőben 200 fokon( gázsütő 6-os fokozat)

  5-7 percig sütjük. forrón tálaljuk.

 

Jó étvágyat minden ételhez!!!

               

 

 

 
Kutya-Macska névnap
 
Világóra
 
Névnap

 

 
Szuperrádiók
Kódja: Szuper Rádiók! By hitetlen
 
Lávalámpa



Create a Lava Lamp

 
Számolgató
Indulás: 2007-07-17
 
Eb évek
 
Budapest
Fővárosunk most: 
 
Keresgélő

Google

 
Kínai állatjegyek

Kínai állatjegyek!
Kiváncsi vagy milyen állat jegyében születtél a Kínai horoszkóp szerint?
Ha igen,akkor csak ird be mikor születtél:. Pl: "1994"


 
Receptek
 

Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!